RUF – Ry uden filter

RUF – Ry uden filter

Ry Uden Filter er et turbo-sommerkursus arrangeret af elevforeningens bestyrelse. Her mødes gamle og nye elever til en herlig uge på Ry. På RUF forsvinder dagligdagens stress og bekymringer og bliver i stedet erstattet af en tætpakket uge fuld af sjov læring, hvor det eneste behov, der bliver forsømt, er søvnen. På RUF får du tanket helt op på livsnydelse. Programmet er tilrettelagt, så du bruger størstedelen af den skemalagte tid på fordybelse i dit valgte modul. Derudover er der masser af fritid, hvor du kan spille volley på plænen, synge højskolesange ved bålet, nyde en øl og danse i cafeen, tage en frisk morgendukkert eller måske noget helt andet, som spontant opstår i løbet af ugen. Velkommen til 6 dages højskole uden filter.

Tilmeldingen til RUF 2023 åbner d. 5. marts kl. 13.00 på https://www.ryhojskole.dk/sommerkurser/ry-uden-filter/.

Har du spørgsmål ang. betaling og tilmelding til kurset kan højskolens kontor hjælpe.
Kontakt via e-mail: kontoret@ryhojskole.dk eller telefonnummer: 86891888

Har du tilmeldt dig et modul, som allerede er fyldt, tilføjes du til en venteliste og kontaktes, såfremt der bliver en ledig plads. Alternativt kan der være mulighed for at tilmelde sig andre moduler, som stadig kan have ledige pladser.

Elevforeningens bestyrelse kan give dig svar, hvis du har spørgsmål til modulerne og det generelle indhold på kurset.
Kontakt via bestyrelsen@ryelev.dk.

Skærmbillede 2023-01-25 kl. 15.37.52

A DAY IN THE LIFE

Kunne du tænke dig at skabe dig, klæde dig og indleve dig i forskellige kendte danskeres liv? Så er det her modul måske noget for dig. På dette modul vil vi dykke ned i forskellige prominente, inspirerende, glemte, seje danskers liv - “A day in the life”. Vi vil komme ud i afkroge af danmarkshistorien, som vi måske ikke kendte eller kun har hørt lidt om. Vi har udvalgt fire fantastiske danskere, som vi hver dag vil indtage rollerne som. Modulet vil byde på kreative sysler, leg, wellness-følelse, frisk luft, ritualer, ekspeditioner, musik og luftgevær(!?) - Det life. Kom med åbne sind og beskyttelsesbriller. Det bliver magisk.

Ikke-navngivet

Burning Man

Har du altid drømt om at tilbringe 9 dage i Nevadas ørken og deltage i et verdensberømt ritual? Være med til at opbygge et fællesskab med 80.000 kreative og nysgerrige mennesker? Men er du aldrig rigtig kommet afsted? Nu har du chancen. Rejs med når vi undersøger, diskuterer og leger os igennem det verdensomspændende fællesskab Burning Man. Vi skal sammen udleve et udpluk af Burning Mans 10 grundlæggende principper. Med afsæt i disse skal vi lege og lære, danse og diskutere, bygge og brænde. Gennem fællesskabet skal vi opdage os selv og sammen skabe et ritual. Modulet er for alle uanset evner og fysik og for dig, der har lyst til at udfordre og lære noget nyt om både dig selv og de andre på holdet.

Fantastiske Forældre

Hvad er en fantastisk forælder? Tvivlen er stor, når de færreste husker, hvor forældrerollerne kommer fra, og stadig færre ved, hvor de er på vej hen. Men frygt ej. De fantastiske forældre er derude et sted. Måske bærer du endda selv rundt på en - bare helt uden, at du ved det. Med kyndig vejledning og et totalt frirum for at prøve det hele af, former og finder vi de fantastiske forældre i kernen. På vejen dertil skal vi lege, og vi skal lære. Vi skal prøve kræfter med de masker og kostumer, som forældre klæder sig af og på, med kaos og kontrol, med kapaciteten af en gennemsnitlig familiebil, når den pakkes til ferien i Sydfrankrig, og med socialt konstruerede forældreroller i virkelige liv. Så tag med på et eventyr, og find ud af, hvor de fantastiske forældre gemmer sig.

I jazzens fodspor

Til hverdag spiller vi alle sammen jazz. Vi træffer spontane beslutninger, improviserer og agerer i sammenspil med vores omgivelser. På RUF-modulet I jazzens fodspor tager vi skridtet videre, når vi dykker ned i musikgenrens forunderlige verden og spidser ørene til at tilgå og forstå dens mangfoldige udtryk. For hvad er det egentlig, der kendetegner jazz? Hvorfor vælge at dedikere sit liv til snuskede jazzklubber? Og hvor er det fængende omkvæd gemt henne? Alt det og meget mere får du svar på, når vi gennem lege, samtaler og øvelser lytter os igennem jazzhistorien, dyrker kulturen, og ikke mindst selv spiller noget god jazz! Hvem ved, måske fødes din indre jazzmusiker og jazzsnob? Modulet kræver ingen musikalske færdigheder – Rys egen jazzklub beder blot om nysgerrighed som entrébillet!

Ikke-navngivet

KUNSTNER RETREAT/ Ry Kunstnerrefugium

Ry kunstnerrefugium tilbyder retreat med fuld pension i naturskønne omgivelser, til udbrændte kunstnere der er klar til at udvide deres horisont, gøre op med vestens synsfetichistiske tilgang til verden og til at genoplive kreativiteten og æstetikken for det fulde sanseapparat. Vi tilbyder en uge med plads til fordybelse, sansning, nærvær og rigeligt rum til kreativ udfoldelse. En uge hvor vi sylter øjenmennesket og vækker resten af vores sansende væsen. Vi gør op med occular-centrismen og skaber kunst gennem andre sensoriske discipliner end synet – tegner/former i blinde, lytter til malerier og oplever verden langsomt mm. Vi skal arbejde med kreativitet som en kropslig erkendelsesform fremfor et middel mod æstetisk produktion, og bruge alle vores sanser når vi genetablerer kontakten med vores kroppe gennem kunsten. Hæng i derude kære kunstnerkollegaer!

AFLYST! Lydens magi

Desværre er dette kursus aflyst - vælg et af vores andre dejlige moduler!

Poeternes loge

I Poeternes loge værdiges de gamle dyder: Tradition, diciplin, ære og fortræffelighed. Vi skal sanse verden og indfange dens væsen med ord. Dette er et modul om tekst, og om hvad det kan gøre ved os, når vi skriver og frem for alt læser. Vi vil blive præsenteret for digte, fantasy, tegneserier og alt muligt derimellem. Samtidig skal vi som en gammel loge genoplive glemte traditioner og opfinde vores egne ritualer. I løbet af ugen skal vi mærke litteraturen give et sug i maven på himmelstigen og i skovens dybe stille ro. Vi skal brøle som barbarer ud over Gudenåen, udsige kærlighedsdigte fra toppen af tårnet og snige os ud om natten og læse gyserhistorier i mørket. Alle kan være med, når vi arbejder med leg, bevægelse og oprigtighed med kostskolelivet og litteraturen som omdrejningspunkt.

Ryshit MC – en klub med aftageligt rygmærke

Modulet handler om, at vi skal lave en motorcykelklub – af onde tunger kaldt en rockerklub. Vi skal have styr på de praktiske sager: Hvordan køber man “cykler”? Hvad skal klubbens kodeks være, og hvordan bygger man en rockerborg, som udtrykker vores identitet? Vi skal nasse på fællesskabet, mens det lader os være i fred. Vi skal afpisse territoriet over for andre moduler og opretholde vores skrøbelige ære. Kan man være MC’er hele sit liv, eller skal vi på et tidspunkt gøre vores ”exit” ud i det lovlige samfund? Gennem leg, samtale og refleksion skal vi finde svar på vores spørgsmål og finde frem til en erkendelse af et samfundsproblem.

Bliv RUF-vært

Hvert år udbydes en række moduler, der forsøger at favne en bred vifte af interesser. Til at stå for modulerne har vi brug for nogle dedikerede værter.  Vi forventer, at RUF-værter har en god idé til et modul, som de har lyst til at formidle til 10-12 kursister. Hvert modul skal have to værter, der sammen står for undervisningen gennem ugen.

For at blive værter skal I sende en ansøgning til: bestyrelsen@ryelev.dk inden den tirsdag d. 1. november 2022 kl. 23.59

Ansøgningen må maks fylde én side og skal indeholde følgende:

  • En beskrivelse af modulet, herunder hvilke konkrete aktiviteter I vil lave og med en overordnet skitse af ugens aktiviteter.
  • En kort beskrivelse af jer selv og jeres erfaring inden for ’faget’ samt jeres kontaktoplysninger: mail, telefonnummer og årgang (hvis I er tidligere elever).

Hvis I har spørgsmål angående ansøgningen, er I velkomne til at kontakte: bestyrelsen@ryelev.dk

Vi glæder os til at høre fra jer!