RUF – Ry uden filter

RUF – Ry uden filter

Ry Uden Filter er et turbo-sommerkursus arrangeret af elevforeningens bestyrelse. Her mødes gamle og nye elever til en herlig uge på Ry. På RUF forsvinder dagligdagens stress og bekymringer og bliver i stedet erstattet af en tætpakket uge fuld af sjov læring, hvor det eneste behov, der bliver forsømt, er søvnen. På RUF får du tanket helt op på livsnydelse. Programmet er tilrettelagt, så du bruger størstedelen af den skemalagte tid på fordybelse i dit valgte modul. Derudover er der masser af fritid, hvor du kan spille volley på plænen, synge højskolesange ved bålet, nyde en øl og danse i cafeen, tage en frisk morgendukkert eller måske noget helt andet, som spontant opstår i løbet af ugen. Velkommen til 6 dages højskole uden filter.

RUF 2024 starter den 27. juli og slutter den 2. august.
Tilmeldingen til RUF 2024 åbner d. 3. marts kl. 13.00 på 
https://ryhojskole.dk/sommerkurser/ry-uden-filter/ 

Har du spørgsmål ang. betaling og tilmelding til kurset kan højskolens kontor hjælpe.
Kontakt via e-mail: kontoret@ryhojskole.dk eller telefonnummer: 86891888

Har du tilmeldt dig et modul, som allerede er fyldt, tilføjes du til en venteliste og kontaktes, såfremt der bliver en ledig plads. Alternativt kan der være mulighed for at tilmelde sig andre moduler, som stadig kan have ledige pladser.

Elevforeningens bestyrelse kan give dig svar, hvis du har spørgsmål til modulerne og det generelle indhold på kurset.
Kontakt via bestyrelsen@ryelev.dk.

RUF - Et skraldet modul

Et skraldet modul

Kalder alle skraldere – vil du lære at tænke udenfor skraldespanden? Hvad tænker du når vi siger skrald? - Skraldespanden under vasken? Din skraldede hjerne, når du vågner dagen derpå? Smarte trashy folk, der slentrer gennem byen i tøj der ser slidt men smukt ud? Gratis gourmet, du kan finde i de uventede afkroge af skraldespanden? Der er skrald overalt. Vi skal lære at leve med det. I dag er skrald ikke bare affald, men også en kulturel vibe. Vi vil dykke ned i det hele og vise dig magien i skraldet. Vi skal rydde op i sindet og kloden, forvandle skrald til kunst, klæde os skønt skraldet, på tur i den skraldefrie natur og lære at sortere. Sammen bringer vi trashy back.

Værter: Karen Wibholm og Katrine Kelgren

Fjernsyn for dig

Kan du huske den gang, hvor dit absolut højeste ønske var at fyre den af på scenen i “Min Funky Familie”?, eller hvordan du ville ønske, at det var dig, som kunne få lov til at møde spilmester Martin, og suse rundt i tomheden som elverkrigeren Thorkild Guldmod? Ja! Det tænkte vi nok. Kan du også huske hvordan, du gang på gang blev talt fra det, fordi det var for bøvlet at melde sig til, kørsel frem og tilbage til optagelser, og fordi din far egentlig ikke havde lyst til at stå på scenen i lyserøde læderbukser og synge foran en flok små børn? Fortvivl ej! Du er nu blevet voksen nok til at bestemme selv, og kan på modulet Fjernsyn For Dig endelig få lov til at være en del af de fedeste børneprogrammer!

Værter: Anton Storm og Nanna Dall Bentzen

ET SKRÆDDERSYET SOMMERKURSUS

Er det en kunst at kunne skabe et outfit fra bunden? Designe mønsteret, vælge stoffet, sy for og lommer i og få det hele til at sidde godt? Ja, det er en kunst. Men du kan lære den i løbet af dette modul. At sy sit eget tøj kan virke som et overvældende projekt, men består i virkeligheden af mange mindre trin, som man hurtigt kan sættes ind i og få gavn af. Vi vil i løbet af modulet komme omkring alt fra mønsterkonstruktion til praktiske sytricks. Modulet er for alle, der gerne vil lære mere om skrædderfaget. Vi vil prøve kræfter med forskellige syteknikker og langsomt øge ambitionsniveauet, så alle til sidst står med et skræddersyet masterpiece.

Værter: Astrid Søndergaard og Sissel B. Hedemand

Gjenforeningen av Norge og Danmark

Lige siden den skelsættende dokumentar ‘Kamelåså’, fra 2003, har vi vidst, at det danske samfund kollapsede. Vi har lidt under konkurrencesamfundets effektiviseringsfetichisme, og sproget kan ikke følge med. Løsningen skal som altid findes i en fortabt guldalder! Derfor må tvillingeriget Danmark-Norge genopstå! I dag har Norge akseptert forhandlingene om gjenforening, men danskene må bevise at de kan omfavne de stolte norske verdier og bli skikkelige norsk-danske borgere. Til dette trenger vi nettopp deg! Hjelp oss med å overbevise de norske myndigheter, så Danmark kan overleve! Men kan danskene finne ut av hvordan man står på langrennski? Kan de huske fjellvettreglene? Hva gjør de når en sixpack koster 145DKK?!! Hvordan skal to kulturer samles og skal det være Margrethe eller Harald som overtar tronen?

Værter: Alexander Lie Petersen og Gustav Kruse

Hjemmeside billede

Eat, Pray, Love

Hvad vil det sige, at finde sig selv? Hvad skaber en identitet? Og kan det overhovedet findes? Hvis du ikke fik fundet dig selv på en rejse til Asien i dit sabbatår ligesom Julia Robert, har du her en enestående chance. Vi skal være detektiver, som skal finde os selv midt i RUF. Det kan være gennem meditation, ritualer, fri dans, dagbogsøvelser, yoga, udklædning, skattejagt eller i en gemmeleg. Ugen bliver både kropslig, hyggelig og sjov! Så er du til dybe samtaler, nysgerrig på meditation, men samtidig også gerne vil tage pis på selvrealiseringsidéen - så har du her dit kommende RUF modul. Vi håber du vil være med og komme hjem med fornyet energi.

Værter: Sandra Nicole Wibroe og Marie K. Nielsen

Lev som Larsen - og gi' den Gasolin

Savner du også Kim Larsen? Så får du nu chancen for at genopleve hans ånd på årets RUF-modul "Lev som Larsen - og gi' den Gasolin'." På dette modul dykker vi ned i Kim Larsens verden fra 70'erne og sammen udforsker vi hans tilgang til både musik og livsstil - alt i håbet om at blive klogere på Kim Larsen, den kultur, han voksede op i, og ikke mindst os selv. Modulet vil være fyldt med kreative påfund, morgensang, værtshusstemning, frisk luft og meget mere. "Lev som Larsen - og gi' den Gasolin'" er for alle, og kræver ingen særlige forudsætninger; hverken musikalitet, fysik eller andre særlige færdigheder. Det bliver simpelthen genialt.

Værter: Agnes Marie Hansen og Katrine Wøldike

DARWINWIN

Er du klar til leg og udendørsaktiviteter og kan du tilpasse dig ethvert miljø? Vi har fået fingrene i førsteudgaven af Darwin Attenboroughs banebrydende værk “Arternes Opryndelse” og du kan komme med på ekspedition for at udforske den biologiske mangfoldighed! Vi skal lege fugle, spille om genetik og følge fodsporene fra tidligere menneskearter: Måske møder vi vores fælles stammoder X-woman eller bliver bekendt med Homo Grundtvigensis? Dette kursus er til de eventyrlystne, der har mod på både tons, gak og udfordringer. Forvent at vi er meget ude, og at der kan forekomme både konkurrenceelementer og fysiske udfordringer samt massere af muligheder for at grine og få nye venner. Lad ikke modul-valget være op til tilfældigheder: Skynd dig at tilmelde dig dette evidensbaserede modul, inden du bliver ramt af den genetiske drift!

Værter: Magnus Lihn og Erica Hollingsworth

Wolves of Kloster Street

Første dag på Kloster Street? Bare rolig, du skal nok komme efter det. I dette modul skal vi dyrke storkapitalen, aktiespekulere som gale og bygge vores egne finansimperier. Sammen skal vi gennem leg, udflugter, diskussioner og refleksion finde frem til vores indre forretningsmogul. Ugen byder på en smagsprøve på livet i de øvre luftlag, men nyd det - lykken kan snart vende. Og hvem ved? Måske vores rejse vil føre os på sporet af kapitalismekritisk tænkning og et fornyet syn på det gode liv. Hvis du har mod på en uge, der både kaster dig ud i overhalingsbanen og griber dig i din eftertænksomhed, så book din billet nu. Velkommen til Kloster Street!

Værter: Søren Bang og Emil Borgselius

Bliv RUF-vært i 2025

Hvert år udbydes en række moduler, der forsøger at favne en bred vifte af interesser. Til at stå for modulerne har vi brug for nogle dedikerede værter.  Vi forventer, at RUF-værter har en god idé til et modul, som de har lyst til at formidle til 10-12 kursister. Hvert modul skal have to værter, der sammen står for undervisningen gennem ugen.

For at blive værter på RUF 2025 skal I sende en ansøgning til: bestyrelsen@ryelev.dk inden den d. 1. november 2024 kl. 23.59

Ansøgningen må maks fylde én side og skal indeholde følgende:

  • En beskrivelse af modulet, herunder hvilke konkrete aktiviteter I vil lave og med en overordnet skitse af ugens aktiviteter.
  • En kort beskrivelse af jer selv og jeres erfaring inden for ’faget’ samt jeres kontaktoplysninger: mail, telefonnummer og årgang (hvis I er tidligere elever).

Hvis I har spørgsmål angående ansøgningen, er I velkomne til at kontakte: bestyrelsen@ryelev.dk

Vi glæder os til at høre fra jer!