RUF – Ry uden filter

RUF – Ry uden filter

Ry Uden Filter er et turbo-sommerkursus arrangeret af elevforeningens bestyrelse. Her mødes gamle og nye elever til en herlig uge på Ry. På RUF forsvinder dagligdagens stress og bekymringer og bliver i stedet erstattet af en tætpakket uge fuld af sjov læring, hvor det eneste behov, der bliver forsømt, er søvnen. På RUF får du tanket helt op på livsnydelse. Programmet er tilrettelagt, så du bruger størstedelen af den skemalagte tid på fordybelse i dit valgte modul. Derudover er der masser af fritid, hvor du kan spille volley på plænen, synge højskolesange ved bålet, nyde en øl og danse i cafeen, tage en frisk morgendukkert eller måske noget helt andet, som spontant opstår i løbet af ugen. Velkommen til 6 dages højskole uden filter.

Tilmeldingen til RUF 2022 åbner d. 6. marts kl. 13.00.

Har du spørgsmål ang. betaling og tilmelding til kurset kan højskolens kontor hjælpe.
Kontakt via e-mail: kontoret@ryhojskole.dk eller telefonnummer: 86891888

Har du tilmeldt dig et modul, som allerede er fyldt, tilføjes du til en venteliste og kontaktes, såfremt der bliver en ledig plads. Alternativt kan der være mulighed for at tilmelde sig andre moduler, som stadig kan have ledige pladser.

Elevforeningens bestyrelse kan give dig svar, hvis du har spørgsmål til modulerne og det generelle indhold på kurset.
Kontakt via bestyrelsen@ryelev.dk.

Ikke-navngivet

Real reality

Har du aldrig fået sendt din ansøgning til Robinson Ekspeditionen? Drømmer du om at sidde ved en pool i Mexico med en drink i hånden? Så join Real Reality på RUF!

Ikke-navngivet

Mod skibene

Vi skal altså leve livet som viking, men også fundere over, hvad vikingerne betyder i en nutidig populærkulturel sammenhæng. Så pak hjelmen – med horn eller ej (ingen ved det) – og støv dit skole-oldnordiske af. Valhalla venter den valiante!

Træmand

Træmand M/K

Træmænd m/k er for alle uanset evner og fysik. Du skal blot have mod på håndværk og friluftsliv, og ikke være bange for at snakke om følelser og få udfordret din identitet- og kønsforståelse. Derfra skal vi nok skrue dine hænder ordentligt på og guide dig sikkert gennem aktiviteterne.

ånd

Ånden i hjernen og i hjertet

Kan en kunstig intelligens gøre Grundtvig kunsten efter? Er ånden hos os til en fodboldkamp? Og vigtigst: Kan vi forstå et menneske uden at forstå det som ånd?

art

L'art pour l'art

Vi skal dyrke, diskutere, konkurrere og vigtigst af alt udøve diverse former for kulturstrømninger og deres dertilhørende udtryk. Forvent at en charmeklud kan blive skiftet ud med en klaphat og dansktopmusik kan blive erstattet af actionpainting.

tivoli

Toftdahls tivoli

Vi skal tidligt op om morgenen for at sætte tivoliet op, og vi går ikke i seng før sent på aftenen. Vi skal komme hinanden ved, når vi bor i vores små skurvogne. Vi skal spise en nærende morgenmad, der består af hvidt brød, et lag smør, lidt jordbærmarmelade fra den blå spand og en sort kop kaffe.

skulptur

Skulptopia

Sammen skal vi skabe det ideelle samfund, hvor sammenholdet, pengesystemet, tro, arkitektur og natur trives. Vi lader os inspirere af tidligere folk og samfund, og vi tænker nyt, når vi agerer fremtidens skulptører og former vores utopia i gips, papmache og diverse andre samfundsopbyggende materialer.

Romantiske relationer

Vi skal dykke ned i det romantiske hav – måske vi kan lære af hinandens fejl og øve os på hinanden gennem sjove og lærerige aktiviteter i et trygt rum. Vores aktiviteter vil være alt fra at skrive et brev til sin eks – til at lave sketches, og optage humoristiske scener fra parforhold.

Bliv RUF-vært

Hvert år udbydes en række moduler, der forsøger at favne en bred vifte af interesser. Til at stå for modulerne har vi brug for nogle dedikerede værter.  Vi forventer, at RUF-værter har en god idé til et modul, som de har lyst til at formidle til 10-12 kursister. Hvert modul skal have to værter, der sammen står for undervisningen gennem ugen.

For at blive værter skal I sende en ansøgning til: bestyrelsen@ryelev.dk inden den 10. oktober 2021 kl. 23.59.

Ansøgningen må maks fylde én side og skal indeholde følgende:

  • En beskrivelse af modulet, herunder hvilke konkrete aktiviteter I vil lave og med en overordnet skitse af ugens aktiviteter.
  • En kort beskrivelse af jer selv og jeres erfaring inden for ’faget’ samt jeres kontaktoplysninger: mail, telefonnummer og årgang (hvis I er tidligere elever).

Hvis I har spørgsmål angående ansøgningen, er I velkomne til at kontakte: bestyrelsen@ryelev.dk

Vi glæder os til at høre fra jer!